Net als bij onze andere diensten leveren wij ook bij glasmontage vakkundig en professioneel maatwerk. Wij komen altijd eerst langs op locatie om de situatie op te nemen. We komen dan nauwkeurig bekijken wat er gedaan moet worden en wat uw wensen daarbij zijn. Wat is de afmeting van het glas dat geplaatst zal worden? Op welke hoogte zal het gaan gebeuren? Is de plek waar het glas geplaatst moet worden goed te bereiken? Op basis van deze informatie maken wij een passend plan en stellen wij een offerte voor u op. Wagenaar Glasmontage levert u zo glasmontage op maat.

Zie hieronder een selectie uit onze verschillende glassoorten.

Isolatieglas

Het meest gebruikte is HR++ . HR staat voor hoogrendement.

Figuurglas

Doorschijnend maar ondoorzichtig glas met figuren zoals ribbels, hobbels, bamboereliëf etc.

Wij hebben diverse voorbeelden waar u een keuze uit kan maken.

Brandwerend glas

Brandwerend glas is een veiligheidsglas dat een brandvertragende werking heeft.

Net als gelaagd glas is brandwerend glas opgebouwd uit meerdere lagen en voorzien van een opschuimende brandvertragende gel. Bij brand zet deze ongeveer 120graden uit waardoor een hard en ondoorschijnend scherm ontstaat. Brandwerend glas is in verschillende soorten te verkrijgen die ieder hun eigen brandvertragingstijd hebben.

Pyrobel  Pyrobelite  Pyrodur  Pyroguard

Zonwerend glas

Zonwerend glas is isolatie glas voorzien van een zonwerende coating. De hoeveelheid binnentredende zonne-energie kan hiermee worden beïnvloed. Het grote scala aan kleuren en spiegelend effect bieden de architect de mogelijkheid het uiterlijk van een gebouw te verfraaien en naar eigen smaak vorm te geven.

Zonwerend glas is te combineren met warmtereflecterend binnenblad om tevens warnte-islorende eigenschappen, vergelijkbaar met die van HR glas, te verkrijgen.

Zonwerend glas wordt met name toegepast op plaatsen waar grote glazen opervlakte worden gebruikt, zoals bij dakbeglazingen en bij structurele beglazingen. Deze soorten beglazing zijn voornamelijk in de utiliteitsbouw te vinden.

Ook bij serre`s wordt vaak voor deze glassoort gekozen.

Veiligheidsglas

Veiligheidsglas

Lichamelijke ongelukken met glas kunnen grotendeels voorkomen worden door gebruik te maken van veiligheidsglas. Dit glas wordt dan ook toegepast als doorvalbeveiliging en inbraakpreventie. Onder veiligheidsglas vallen alle soorten draadglas, gelaagd glas en hard glas. In de veiligheidsnorm NEN 3569 wordt omschreven welke soort waar en wanneer moet worden toegepast.

Hieronder staan een aantal soorten veiligheidsglas beschreven.

Veiligheidsglas: Draadglas,

Draadglas is een soort glas van 6 tot 7mm dik waarin een net van metaaldraden zijn verwerkt. Deze draden houden bij breuk het glas bij elkaar, zodat de scherfwerking sterk gereduceerd wordt. Bij draadglas onderscheiden we         engels-,brute- en spiegeldraadglas.

Veiligheidsglas: Gelaagd Glas,

Gelaagd glas is glas dat bestaat uit twee glasbladen met daartussen een veiligheidsfolie. Deze folie zorgt ervoor dat het glas bijeen wordt gehouden bij breuk. Dit glas is in verschillende diktes verkrijgbaar. Welke dikte moet worden toegepast is afhankelijk van de oppervlakte van het te plaatsten glas en de situatie waarin het glas geplaatst moet worden.

Veiligheidsglas: Hard Glas,

Hardglas is glas met een grotere buigbreeksterkte als normaal glas. Dit wordt verkregen door het glas te verwarmen tot het weer vloeibaar wordt en vervolgens het glas zeer snel af te koelen. Wanneer hardglas breekt onstaan er niet de grote glasscherven die bij normaal glas zouden ontstaan, maar valt het glas in klein gruis uiteen dat minder snel verwondingen kan veroorzaken.

Spiegels
Wagenaar Glasmontage maakt glas op maat

Offerte aanvragen?